BiH
0

Poljoprivrednici FBiH će protestovati ukoliko do petka ne bude objavljen program

FENA
Savez poljoprivrednih udruženja Federacije Bosne i Hercegovine je odgodio najavljeni protest jer su dobili obećanje da će se na sljedećoj sjednici Odbora za poljoprivredu Doma naroda usaglasiti program, te da će program u najskorijem roku biti objavljen.

"Međutim, sjednica Odbora je u posljednjem trenutku otkazana, pa smo ih kontaktirali telefonom. Dobili smo informacije da je Odbor već dostavio pozitivno mišljenje, znamo da je Vlada jednoglasno usvojila program te da je jedina kočnica premijer Nikšić koji ne šalje program na objavu u Službeni list", stoji u saopćenju SPU FBiH.

Iz udruženja smatraju da je to čista kupovina vremena i maltretiranje poljoprivrednika od strane premijera Nikšića, budući da su se već solidarisali i odgodili protest, žele hitnu objavu programa u Službenom listu i da se napokon krene sa isplatom poticaja koji se predugo čekaju, "jer poljoprivrednicima su za vratom sve banke, dobavljači sjemena, gnojiva i svi troškovi".

"Organizovat ćemo protest pred Nikšićevim vratima pa da mu demonstrativno pokažemo kako je to kad ti povjerioci kucaju na vrata ukoliko program ne bude objavljen najkasnije do petka", naglašava se u saopćenju SPU FBiH.