Usporedba s Bosnom nije pomogla
296

Poljak Jan uzalud postavio ogromno pismo, Gika ne oprašta

Klix.ba
Jan Przasnek, koji je ogromnom porukom preko dvije zgrade u Budimpešti, pokušao vratiti ljubav svog života, ipak nije uspio u svojoj nakani. Naime, djevojka Gika, koju je Jan nazvao "lijepom poput Bosne", ipak mu nije oprostila.

Osim što je ljepote naše zemlje usporedio sa ljepotom svoje bivše djevojke, Poljak je obećao da će Giki pokazati Bosnu samo ako mu oprosti. No, po svemu sudeći par neće imati priliku da posjeti našu zemlju.

Jan i Gika su se trebali vidjeti prije dva dana, no ona ga ja obavijestila da je u drugoj vezi i da mu nema namjeru dati drugu priliku. Nadajući se da će gigantsko pismo postići efekt, zaljubljeni Poljak je Giku namjeravao zaprositi, međutim ona nije ni došla na dogovoreni susret, samo ga je telefonom obavijestila da je ogromno ljubavno pismo bila glupa ideja i da "ne želi ispasti smiješna pred cijelim svijetom".

Poljak je na pitanje je li mu žao što je na Giku potrošio, prema procjenama oko dvadeset hiljada eura, samo kratko izjavio: "Ta djevojka vrijedi sav novac."

Janova ljubavna poruka izazvala je veliku pažnju i simpatije javnosti i svi su se nadali sretnom kraju.

Przasnek je u izjavi za RSG radio rekao da je u BiH dolazio 2003. i 2004. godine tokom posjete Balkanu, kojim je fasciniran. Boravio je u Sarajevu, Neumu i Mostaru, oduševljen je onim što je vidio i zato je želio ljubav svog života dovesti u našu zemlju.