Omladinski pokret Revolt
0

"Politički lideri u BiH zaslužuju scenarij gori od egipatskog"

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Bosna i Hercegovina ulazi i u šesti mjesec bez vlasti zbog opstrukcija, nesposobnosti i neodgovornosti političkih lidera u Federaciji Bosne i Hercegovine. Omladinski pokret Revolt smatra da političke stranake koje pretenduju na formiranje vlasti - SDP, SDA, HDZ i HDZ 1990 snose punu političku i moralnu odgovornost za trenutni politički i ekonomski haos u zemlji.

Iako ovih dana prijeti libijskim scenariom i u maniru mahalskih jalijaša poručuje drugim političarima "da im je bog na pomoći", predsjednik SDP-a je jedan od najodgovornijih za trenutnu političku blokadu. Politika isključivosti i arogancija dovela je do novih, bespotrebnih, politički kreiranih tenzija i blokova, dok obične građanke i građane Bosne i Hercegovine bez obzira na bilo kakvu pripadnost brinu isti ekonomski i socijalni problemi - nezaposlenost, svakodnevna poskupljenja, korupcija, kriminal i sl, poručuju iz Revolta.

"Potpuni ekonomski kolaps u Federaciji BiH, koji bi bez sumnje nastupio da visoki predstavnik nije donio odluku o privremenom finansiranju FBiH za prva tri mjeseca ove godine, dovoljan su pokazatelj koliko samozvani 'izborni pobjednici' u BiH brinu za građane koji su im dali mandate, a koliko za raspodjelu fotelja i drugih privilegija. Ipak, bez obzira na nerad i neodgovornost, građani ove zemlje i dalje uredno finansiraju enormna primanja stotina poslanika i ministara u tehničkim mandatima, koji ne rade apsolutno ništa.

Politički lideri u BiH iskreno zaslužuju scenarij koji je mnogo gori od egipatskog, ali nažalost imaju sreću što građani ove zemlje imaju beskrajan stepen tolerancije političke korupcije i neodgovornosti. Omladinski pokret Revolt podržava sve nezavisne inicijative i akcije građana koje imaju za cilj da izvrše legitmni građanski pritisak na političke lidere kako bi vlast u zemlji konačno bila formirana, te poziva građane da konačno shvate da su moć i vlast u njihovim rukama i stanu u kraj političkoj neodgovornosti i bahatosti", poručuju iz Revolta.