BiH
106

Poliklinika Sunce-Agram prva u BiH počinje provoditi Orthokin terapiju

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U Poliklinici Sunce-Agram u Sarajevu sinoć je održano stručno predavanje u povodu početka primjene Orthokin terapije u Bosni i Hercegovini.

Predavanju o temi "Regenerativna medicina lokomotornog aparata: Orthokin – autologni kondicionirani serum" prisustvovale su brojne ličnosti iz sportskog i društvenog života, a Poliklinika Sunce-Agram je prva u BiH koja će početi provoditi Orthokin terapiju.

Predavač dr. sc. Nikica Daraboš je baš u Poliklinici Sunce-Agram pričao o tome.

Orthokin terapijski sistem je jedinstven način liječenja bolova u zglobovima kao i povreda tetiva, ligamenata i mišića, bez dodataka lijekova i drugih stranih supstanci. Ova metoda liječenja je u potpunosti biološka i ne koristi ništa drugo osim vaših vlastitih endogenih proteina i faktora zalječenja. Na početku procesa Orthokin terapije uzima se krv pacijenta i obrađuje se pod posebnim uslovima.

Tako obrađen serum obogaćen blokatorima upale i faktorima zalječenja vraća se periodično u obliku injekcija u bolni predio pacijenta. Svi sportisti u svijetu koriste orthokin terapijski sistem, počev od košarkaša, fudbalera, tenisera...A od sada i sportisti u BiH mogu dobiti ovu terapiju koja će provoditi Poliklinika Sunce-Agram.

Orthokin terapiju sprovode licencirani ljekari, a ne farmaceuti u licenciranim zdravstvenim ustanovama, saopćeno je iz ove Poliklinike.