BiH
0

Policijski službenik Anđić suspendovan zbog fizičkog napada na Bećiragića

FENA
U povodu incidenta koji se dogodio u poslovnoj zgradi Energoinvesta u Sarajevu direktor Federalne uprave policije donio je danas Rješenje o suspenziji policijskog službenika Joze Anđića, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Naime, na temelju prijave Sanjina Bećiragića, novinara Federalne televizije (FTV) o tome da je fizički napadnut od policijskog službenika Federalne uprave policije koji je tada obavljao poslove osiguranja, Jedinica za profesionalne standarde Federalne uprave policije odmah je otvorila unutarnju istragu te prikupila i ispitala sve relevantne činjenice vezane za prijavu i konstatirala da se radi o pritužbi koja je osnovana.

Okončanjem unutarnje istrage Disciplinska komisija je u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima FBiH donijela Odluku o pokretanju postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti.

Budući da se radi o težoj povredi radne dužnosti kojom je policijski službenik narušio ugled policijskog organa Jozo Anđić je udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

Također, Federalna uprava policije izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio uz uvjerenje da to neće utjecati na dobru suradnju i odnose s novinarima, stoji u saopćenju.