BiH
0

Policijska misija EU o potrazi za nestalom irskom državljankom u Međugorju

FENA
Policija Hercegovačko-neretvanske županije u proteklih nekoliko dana traga za nestalom irskom državljankom na području Međugorja, a osoblje Policijske misije Europske unije (EUPM) pruža potporu lokalnoj policiji na terenu, priopćeno je iz EUPM-a.

Winifred Brady (59) nestala je u srijedu, 6. rujna, a EUPM se u potragu uključio na zahtjev irskog veleposlanstva u Sloveniji.

Irski policijski službenik iz EUPM-a Tom Daly raspoređen je na dužnost časnika za vezu između obitelji Brady i lokalne policije. EUFOR je pozitivno odgovorio na zahtjev EUPM-a i osigurao helikopter, koji je jučer korišten za potragu na širem lokalitetu Međugorja. EUPM će nastaviti pružati logističku i tehničku pomoć policiji.

Policija Hercegovačko-neretvanske županije uložila je dodatne napore i u potragu uključila Jedinicu za potporu, koja aktivnosti nastavlja i danas.

"Vjerujem da lokalna policija čini sve kako bi se pronašla gospođa Brady. Potraga je složenija zbog nepristupačnog terena i policiji je potreban svaki vid pomoći koju može dobiti. Htio bih apelirati na sve građane Međugorja i šireg područja da jave ako imaju bilo kakve informacije o nestaloj i pomognu lokalnoj policiji u potrazi. Naše misli su uz obitelj Brady", izjavio je General Coppola.