Grude
0

Policija u stanu pronašla 102 metka različitog kalibra

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija PP Grude jučer je prilikom pretrage stana J. R. (30) u Grudama pronašla 102 metka različitog kalibra koji su uz potvrdu privremeno oduzeti, doznaje Fena u MUP-u Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ).

Naime, jučer je J. R. (30) prijavio da ga je fizički napao M. B. (27), a ubrzo je nepozvan pristupio i M. B. i prijavio da mu je J. R. prijetio pištoljem kojeg mu je uspio istrgnuti iz ruke te ga donio u policijsku postaju i predao policijskim službenicima.

Radi se o pištolju marke "Crvena zastava", a za kojeg J. R. nema dozvolu, te mu je zbog toga uz izdanu potvrdu oružje privremeno oduzeto.

Uz suglasnost dežurnog županijskog tužitelja od Općinskog suda u Ljubuškom zatražen je nalog za pretragu stana i motornog vozila marke "bmw" njemačkih registarskih oznaka te caffe bara "Eldorado", vlasništvo njegovoga brata, a kojemu, prema saznanjima policije, J. R. vodi poslove.

PP Grude podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv J. R. (30) zbog osnovane sumnje da je ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost M. B. (27). Također, PP Grude podnijet će na Općinskom sudu u Ljubuškom zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv J. R. zbog počinjenog prekršaja zakona o oružju ZHŽ.