Ukradenu robu prodavali u BiH
40

Policija u Hrvatskoj uhapsila bh. državljane zbog krađe motora na jadranskoj obali

SRNA
Hrvatska policija uhapsila je četiri muškarca, od kojih su trojica državljani BiH, zbog sumnje da su ukrali 118 motora sa brodova na jadranskoj obali.

Trojica državljana BiH sumnjiče se da su od oktobra prošle godine do kraja januara na području Zadra, Pule, Rijeke i Šibenika ukrali 118 motora, pojedinačne vrijednosti od 7.000 do 27.000 kuna (od 920-3.500 eura).

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić rekao je da da su ukradene motore skladištili kod četvrte osobe iz Hrvatske, u objektu u blizini granice sa BiH, na području Vukovarsko-srijemske županije, javljaju hrvatski mediji.

"Kako bi zameli trag, trojac je učestalo prelazio granicu i prenosio motore na teritoriju BiH, gdje bi ih preprodavali", rekao je Kostanić i dodao da je policija slučaj rasvijetlila pomoću kombija koji su kradljivci koristili za transport motora.

Najviše krađa, čak 47, četvorica osumnjičenih počinili su na području Zadarske županije, na području Istarske županije ukrali su devet motora, u Primorsko-goranskoj 16, u Splitsko-dalmatinskoj 35 i 11 na području Policijske uprave šibensko-kninske.

Motori su ukradeni sa motora s brodova privezanih u lukama i privezištima duž jadranske obale.

Policija pretpostavlja da su se ukradeni motori na crnom tržištu mogli prodati za 200 do 700 eura po komadu.

Hrvatska policija nastaviće istragu preko Interpola, jer se sumnja da je još osoba umiješano u taj slučaj.