BiH
0

Policija u Derventi uhapsila silovatelja i njegovog pomagača

SRNA
Derventa
Derventa
Pripadnici Policijske stanice Derventa uhapsili su 29-godišnjeg D.T. zbog osnova sumnje da je silovao 56-godišnju ženu, te 24-godišnjeg V.K., zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pomaganje.

U saopštenju iz Centra javne bezbjednosti Doboj navodi se da je nakon saznanja da je na području opštine Derventa izvršeno krivično djelo silovanja, pripadnici policije izvršili su uviđaj lica mjesta i, nakon preduzetih potrebnih operativnih mjera i radnji, ubrzo identifikovali izvršioce.

Postoje osnovi sumnje da su ova lica u noći između 8. i 9. aprila došli do kuće žrtve i provalili ulazna vrata, dok je žrtva spavala. 

Usljed buke, 56-godišnja žena se probudila i ustala, kada ju je D.T. fizičkom snagom savladao i silovao. 

Postoje osnovi sumnje da je V.K., prije izvršenja krivičnog djela, pomogao u otklanjanju prepreke kako bi identitet izvršioca silovanja bio prikriven. Obojica uhapšenih su sa područja opštine Derventa. 

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenima, a nakon izvršenih vještačenja i potpunog dokumentovanja krivičnog djela protiv njih će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.