BiH
0

Policija u Brazilu traga za ubicama Ante Stanića i Faika Mekića

Klix.ba
Kuća u kojoj su ubijeni
Kuća u kojoj su ubijeni
Policija u Brazilu traga za ubicama Ante Stanića (57) i Faika Mekića (78). Oni su mučki ubijeni u gradu Jenipabo, turističkoj meki, gdje je Stanić imao kuću.

Kako navode brazilski mediji, Stanić i Mekić su 14. januara ušli u Brazil na turističku vizu. Stanić je više puta dolazio u Brazil, a Mekić je prvi put u Brazil ušao prošle godine.

Stanić, koji je porijeklom iz Tomislavgrada, bio je poznat kao pustolov i avanturist, dok su njegovi poslovi jedno vrijeme u Rusiji a kasnije u Brazilu "obavijeni velom tajne".

Istraga o njihovom ubistvu je u toku. Navodno, komšije su u njihovoj kući prije ubistva vidjeli ženu i to je za sada jedini trag koji imaju. Sumnja se da je ona pomogla napadačima da uđu.

Stanić i Mekić su nađeni svezanih ruku i nogu, u donjem rublju i s vrećama na glavi, a na osnovu modrica na tijelu vidljivo je da su pretučeni, a nakon toga ugušeni. Nađeni su u različitim sobama.

Komšije tvrde da je Stanić često organizovao zabave te se pretpostavlja da su zabavu priredili i u noći kada su ubijeni.

Pretpostavlja se da je riječ o isplaniranoj pljački, jer u kući nedostaju dragocjenosti, a također i vozilo koje su koristili.

Brazilska policija je saopćila da Stanić nije imao veze sa kriminalom.

Stanić je imao hrvatsko državljanstvo, a Mekić, koji je najvjerovatnije iz Sandžaka, je imao švedsko i živio je u Goteborgu.