BiH
0

Policija spriječila bacanje jaja na zgradu Vlade FBiH

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policija je spriječila predstavnike Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH i Udruženja poljoprivrednika u BiH da jajima gađaju zgradu Vlade FBiH u Sarajevu kao znak protesta zbog neisplaćenih poljoprivrednih podsticaja.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Miro Pejić rekao je novinarima da poljoprivrednici od Vlade očekuju isplate za poljoprivredne podsticaje, napominjući da su u ovoj godini dobili tek tri miliona od 68 miliona KM.

“Ministar finansija Ante Krajina ne treba da nas se boji. S druge strane, policija ga ne može zaštiti. Ministar će se kretati, mi ćemo ga naći“, poručio je Pejić.

Prethodno su predstavnici poljoprivrednih udruženja simbolično protestovali ispred zgrade Ministarstva finansija FBiH u centru Sarajeva.

Koordinator Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH Nedžad Bićo rekao je danas na konferenciji za novinare da će ovakav vid protesta biti nastavljen i po cijenu odlaska u zatvor, sve dok federalno Ministarstvo finansija ne počne isplaćivati podsticaje, prema ranijem dogovoru.