BiH
0

Policija provjerava nekoliko osoba umiješanih u smrt Olene Popik

NINA
Nakon hapšenja Milana G., iz Posušja, policija provjerava još nekoliko osoba za koje postoji osnovana sumnja da su umiješani u slučaj Olena Popik, a u toku su operativne radnje i praćenja sumnjivih osoba, piše današnji Dnevni list.

Nakon smrti mlade Ukrajinke, koja je u srijedu u KB-u Mostar preminula od AIDS-a, svjetlo dana ugledala su neka od skrovišta na kojima se okupljaju strane državljanke i klijentima pružaju seksualne usluge.

Dnevni list je tragom informacija svojih čitatelja došao do napuštene kuće na magistralnoj cesti M-17, nedaleko od mostarskog gradskog groblja Sutina, gdje je razgovarano s nekoliko očevidaca trgovine ljudima.

Prema njihovim iskazima, u sitne noćne sate na to mjesto stižu kombi vozila iz kojih se u kuću unose montirani kreveti, a prije zore sve se ponovno vrati u vozila koji nestaju prije nego što svane. "U posljednje vrijeme ih nema, ali ranije su se okupljali gotovo svake večeri. Došla bi dva kombi vozila iz kojih su se u kuću unosili montirani kreveti, a kasnije bi, tokom noći, dolazilo po nekoliko vozila, vjerovatno klijenti koji su koristili seksualne usluge djevojaka koje su tu dovođene", kazali su očevidci ne želeći da im se identitet za sada otkriva.

Kako doznaje Dnevni list o tom je slučaju obaviještena i Policijska stanica. "Budući da se u posljednje vrijeme niko nije pojavljivao, nije bilo ni hapšenja", kažu očevidci.