Ipak iz Bugojna
0

Policija pronašla djevojčicu koja je bacala psiće u rijeku

Piše: A. Karadža
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona identifikovali su djevojčicu sa videosnimka na kojem se vidi kako uzima psiće iz kante i baca ih u rijeku, potvrdio je za Sarajevo-x.com Sefir Baručija, glasnogovornik MUP-a SBK.

"Policija je identifikovala djevojčicu i u narednom periodu će preduzeti zakonom predviđene mjere i radnje kako bi slučaj bio riješen", rekao je Baručija, ne želeći otkrivati dodatne detalje kako ne bi ugrozio nastavak istrage.

On nam je potvrdio da djevojčica živi na području Bugojna, iako su pojedini mediji, uglavnom regionalni, ali i poneki svjetski, poput britanskog "Daily Maila", pisali da se slučaj dogodio u Hrvatskoj.

Objavljivanje videosnimka izazvalo je žestoke reakcije ljubitelja životinja, ali i ostale javnosti, koji su u pojedinim trenucima pozivali na otvoreni linč djevojčice i njenih roditelja.

Najpoznatija svjetska organizacija za zaštitu životinja, PETA, čak je ponudila i novčanu nagradu za pronalazak i otkrivanje identiteta djevojčice, koja se "proslavila" na najgori mogući način.

Njima se pridružio i režiser "Transformersa", Michael Bay, koji je ponudio 50.000 dolara za pronalazak djevojke.