BiH
0

Policija pretresa kuću direktora NLB Razvojne banke

FENA
Radovan Bajić
Radovan Bajić
Pripadnici Jedinice za posebne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske okončali su pretres službenih prostorija direktora NLB Razvojne banke Banja Luka Radovana Bajića koji se sumnjiči da je član organizacino-pomagačke mreže koja finansijski i na druge načine pomaže hašog optuženika Stojana Župljanina.

I dalje je u toku pretres privatne kuće Bajića u banjalučkom naselju Petrićevac, koji je počeo jutros po nalogu Suda BiH.

Za vrijeme pretres Bajićevih službenih prostorija bili su blokirani svi ulazi u NLB Razvoju banku, a nije bio dozvoljen ulaz niti izlaz iz zgrade zaposlenim.

Glasnogovornica MUP-a RS-a Tamara Despenić izjavila je Agenciji FENA da se pretres vrši zbog sumnje da je Bajić član "organizaciono-pomagačke mreže koja finansijski, ali i na druge načine pomaže haškog optuženika Stojana Župljanina".

Najavila je da će MUPRS-a nastaviti sa sličnim akcijama prema određenim osobama za koje se utvrdi da postoji osnovana sumnja da pripadaju saradničko-pomagačkoj mreži haškim optuženicima, bez obzira na njihov društveni, politički i privredni status.