Cijena i 150 KM
4

Policija "lovi" preprodavače karata za meč BiH-Grčka

Piše: N. J.
Komad papira dostigao visoku cijenu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Komad papira dostigao visoku cijenu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ulaznice za utakmicu BiH - Grčka u petak u Zenici na crnom se tržištu mogu nabaviti za 100-150 KM, a u policiji kažu da će takvim preprodavačima njihovi službenici uručivati prekršajne naloge.

Pomama za ulaznicama kako se bliži utakmici sasvim je logično sve veća, a danas je njihova cijena između 100 i 150 KM. Marketing menadžer Nogometnog saveza BiH Almir Murtezić za Klix.ba je kazao da su obavijestili policiju o tome da preprodavači "rade" na ulicama, te da je sada taj posao na njima. "Mi smo ovog puta učinili sve što smo mogli kako bismo osigurali da jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice i to je i realizovano. Svaki navijač je uz ličnu kartu kupovao ulaznice i podaci su pohranjeni u našem sistemu. Međutim, crno tržište je prisutno svugdje u svijetu i to je teško ili nemoguće spriječiti", rekao je Murtezić.

On je istakao i kako ima informaciju da su se pojavile falsifikovane ulaznice, ali je naglasio da niko sa takvom ulaznicom neće moći ući na stadion, budući da će se na ulazu kontrolisati bar kodovi na kartama.

Glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić nam je kazao da policajci rade i u vezi sa preprodajom karata za predstojeću utakmicu, te imaju ovlaštenje uručivati prekršajne naloge zbog nelegalne prodaje, odnosno zbog prodaje većeg broja ulaznica za sportsku priredbu bez saglasnosti organizatora.

Nefić, međutim, nije imao podatak o broju eventualno uručenih prekršajnih naloga, baš kao ni njegova kolegica u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić. Ona je, međutim, za Klix.ba kazala kako preprodaja ulaznica proteklih dana nije bila naročito izražena u Zenici, ali da se tako nešto svakako može očekivati kako se utakmica bude bližila. "Naši službenici obavljaju određene provjere, čak i na društvenim mrežama, i preprodavcima će uručivati prekršajne naloge", kazala je Ahmić.