Nezapamćen interes
0

Policija jučer vraćala posjetioce s Bjelašnice i Igmana

FENA
Na Bjelašnici i Igmanu u četvrtak je bilo više hiljada posjetilaca, što nije zabilježeno u ovo doba godine u proteklih nekoliko sezona.

Međutim određeni broj posjetilaca su doživjeli neprijatnost, jer su ih pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo vratili nazad, uz objašnjenje da na planinama nema dovoljno mjesta, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ZOI'84.

Pripadnici MUPKS-a su, kako se navodi u saopćenju, tog dana bili prisutni na Bjelašnici i Igmanu u većem broju jer su osiguravali manifestaciju koja se održavala u hotelu "Maršal" na Bjelašnici.

Iz ZOI'84 obavještavaju javnost da uposlenici ZOI'84 nisu bili obaviješteni o navedenoj manifestaciji, zbog čega nisu mogli blagovremeno "reagirati" na izuzetnu posjećenost, niti u saradnji s pripadnicima MUPKS-a prethodno osigurati neophodne uvjete za stvaranje ugodnog ambijenta za boravak na planinama.

Iz ZOI'84 apeliraju na sve organizatore javnih skupova, manifestacija i takmičenja na olimpijskim planinama da blagovremeno obavijeste ovo preduzeće o planiranim aktivnostima, da bi se mogli osigurati neophodni preduvjeti za održavanje svih događaja, ali i ugodan boravak svim posjetiocima, skijašima, šetačima i turistima.