BiH
168

Policija istražuje slučaj dječaka koji je išetao iz vrtića u Sarajevu, majka najavila tužbu

Piše: Š. B.
Vrtić Kadifica (Foto: Arhiv)
Vrtić Kadifica (Foto: Arhiv)
Sarajevska policija istražuje slučaj troipogodišnjeg dječaka koji je jučer bos išetao iz vrtića "Kadifica" na Dobrinji i kojeg su slučajni prolaznici pronašli i odveli u obližnju igraonicu, saznaje Klix.ba.

Dječakova majka Lamija Karić jučer je slučaj prijavila policiji koja je potom uzela snimke nadzorne kamere i obavila razgovor sa uposlenima u vrtiću i osobama koje su na ulici pronašle dijete.

Majka je najavila tužbu protiv odgovornih u JU Djeca Sarajeva, u čijem sastavu je i vrtić na Dobrinji, istaknuvši da je to njena obaveza kao roditelja i da je dijete bilo u opasnosti i samo na ulici.

"Mislim da se sve moralo malo ozbiljnije shvatiti, bez obzira na to što je slučaj imao sretan ishod", poručila je Karić u izjavi za naš portal.

Podsjetimo, dječak je jučer u popodnevnim satima pronađen stotinjak metara od vrtića u kojem su radile tri vaspitačice. Slučajna prolaznica ga je potom odvela u obližnju igraonicu iz koje su posumnjali da je stigao iz vrtića "Kadifica".

Iz JU Djeca Sarajeva su nam kazali kako je v. d. direktorice ove institucije Jasmina Čongo na putu te je nedostupna za bilo kakav komentar.