FUP
0

Policija istražuje nerede u Širokom

FENA
Radeći na otkrivanju izvršitelja kaznenih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti i posljedica nereda koji su se 4. oktobra dogodili u Širokom Brijegu, do sada su angažirani svi raspoloživi kapaciteti Federalne uprave policije, MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

U suradnji s nadležnim tužiteljstvima službenici policije su slobode lišili ukupno 10 osoba: jednu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kaznena djela ubojstvo i ubojstvo u pokušaju, jedna osoba lišena je slobode zbog postojanja sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje opće opasnosti a u vezi s teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, te osam osoba za koje postoji sumnja da su počinili kazneno djelo protuzakonito oslobađanje osobe koja je lišena slobode.

Pored navedenog, policija je saslušala ukupno 55 osoba, od kojih su 44 osobe saslušane u svojstvu svjedoka, dok je preostalih jedanaest prijavljeno tužiteljstvu zbog postojanja sumnje da su počinili kaznena djela napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i sudjelovanja u tuči.

Također, u sklopu istrage oko načina postupanja policijskih službenika do sada su suspendirana tri policijska službenika i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja eventualnih propusta prilikom obavljanja službenih radnji.

U toku su daljnje aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja.