BiH
0

Policija garantuje sigurnost u Srebrenici i Bratuncu

SRNA
Himzo Selimović
Himzo Selimović
Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović garantuje da će godišnjica stradanja Bošnjaka u Srebrenici 11. jula i godišnjica stradanja Srba u Bratuncu 12. jula sa aspekta sigurnosti proteći u najboljem redu.

"Do ovog trenutka ne raspolažemo nikakvim konkretnim informacijama o pojedincima i grupama koji bi mogli ugroziti održavanje ovih godišnjica", istakao je Selimović, koji je na čelu Pododbora za bezbjednost Organizacionog odbora za pripremu obilježavanja stradanja u Srebrenici.

Govoreći o stanju u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, Selimović je naglasio lošu opremljenost i nedovoljnu popunjenost kapaciteta.

"Sa opremom smo ispod svakog minimuma, posebno Sektor za obezbjeđivanje VIP osoba i objekata, ali i drugi sektori", rekao je on, dodavši da je oprema u takvom stanju da ne garantuje uspješno obavljanje poslova.

Kao problem u funkcionisanju Direkcije, Selimović je za sarajevsko "Oslobođenje" naveo i činjenicu da je Direkcija podstanar na tri lokacije u Sarajevu, izrazivši nadu da će to pitanje konačno biti riješeno.