BiH
0

Policija demantira Jurišićevu umješanost u slučaj Borac-R

FENA
MUP Srednjobosanske županije demantirao je napise u dnevnom listu "Oslobođenje" od 14. studenoga da je sindikalni povjerenik konfekcije "Borac-R" Zijad Beharić priveden i uhićen po nalogu državnog tužitelja Marinka Jurčevića.

Također, u MUP-a ističu da se policijski djelatnik Mehmed Mujić tijekom istrage nije niti jednom pozvao na državnog tužitelja, a pogotovo da je od njega dobio bilo kakve naredbe.

Kako je priopćeno iz MUP-a, policijski djelatnici su nakon dojave direktora poduzeća "Borac-R" da mu je Beharić, zbog kašnjenja isplate plaća uposlenicima, uputio verbalnu prijetnju te ga pozvao na fizički obračun, pozvali na obavijesni razgovor sve sudionike događaja, a ne priveli i uhitili kako je navedeno.

Svi sudionici prijavljenog događaja Nikola Rajić, I.O., i Z.V. uključujući i Zijada Beharića dobrovoljno su se odazvali usmenom pozivu policijskih djelatnika, dok se Faruk Begović, kao očevidac događaja, sam javio u Policijsku postaju Jajce gdje je dao iskaz.

Nakon provedene istrage, Policijska postaja Jajce podnijela je Izvješće protiv I.O. nadležnom županijskom tužitelju zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti, a protiv drugih osoba nemilog događaja nisu podnesene prekršaje prijave zbog nedostatka dokaza.

U vrijeme uzimanja iskaza od navedenih osoba, grupa radnika "Borca-R došla je ispred zgrade Policijske postaje Jajce zahtijevajući razgovor s rukovodećim djelatnicima postaje što im je odmah i udovoljeno, nakon čega su se mirno razišli.