Uspješan oporavak
0

Policajka Edina Hindić napustila KCUS

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Policajka Edina Hindić (1984.) iz Bugojna dobro se oporavila od povreda koje je zadobila u nedavnom terorističkom napadu u Bogojnu i danas je otpuštena s Klinike za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

Ispred zgrade Klinike za anesteziju i reanimaciju Edinu je ispratilo rukovodstvo KCUS-a predvođeno prof.dr. Farisom Gavrankapetanovićem. U izjavi za novinare on je kazao da će pacijentica Hindić, u skladu s procedurom, izvjesno vrijeme provesti na bolničkom liječenju u Bugojnu, nakon čega će biti otpuštena kući.

Gavrankapetanović je naglasio da će pacijentica Hindić ponovno krajem jula doći na Kliniku radi manjih korektivnih intervencija u vezi s povredama kapka i oka odnosno maksilofacijalnog dijela.

Šef intenzivne njege Klinike za reanimaciju i anesteziju dr. Mirsad Alić kazao je da povrede koje su nanesene Edini Hindić neće ostaviti nikakve posljedice po njeno zdravlje.

Pacijentica Hindić bila je vrlo uzbuđena dok je, u pratnji roditelja, napuštala Kliniku. U izjavi za novinare kazala je da se osjeća dobro i zahvalila za brigu i efikasnost dr. Alića i ostalog osoblja Klinike i KCUS-a. Edina je naglasila da se i dalje namjerava baviti istim poslom.

Ispred zgrade Klinike za anesteziju i reanimaciju danas su, Edinu ispratili i predstavnici raznih struktura policije, a želje za brzi oporavak uz buket cvijeća poželio joj je direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić.

Policajka Edina Hindić teško je povrijeđena u snažnoj eksploziji koja se krajem juna dogodila kod zgrade bugojanskog MUP-a. Od posljedica tog napada smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić, koji je u vrijeme eksplozije s još nekoliko kolega dežurao na radnom mjestu u Policijskoj stanici Bugojno, a nekoliko osoba zadobilo je teže ili lakše povrede.