Hapšenja
0

Policajac Saša Zečević osumnjičen za ratni zločin

FENA
Saša Zečević, rođen 29. novembra 1970. u Prijedoru, lišen je slobode po nalogu tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

Saša Zečević je osumnjičen za zločin protiv čovječnosti počinjen 21. augusta 1992. na lokalitetu Korićanskih stijena, a pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA uhapsili su ga u Prijedoru.

Saša Zečević osumnjičen je da je 21. augusta 1992. sudjelovao u strijeljanju više od 200 Bošnjaka i Hrvata na lokalitetu Korićanskih stijena na planini Vlašić.

Pripadnici SIPA-e će, po nalogu Suda BiH, izvršiti pretres kuće i objekata koje korisiti Saša Zečević, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni će tokom dana biti predat postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Saša Zečević aktivni je policajac u Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja u Prijedoru i slobode je lišen u prostorijama navedene policijske stanice.

Lišenju slobode nazočili su i zapovjednik Stanice policije i predstavnici Policijske misije Europske unije (EUPM) u BiH.