O čemu šuti Tuzlanski kanton
0

Policajac prodaje falsifikovane diplome

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ševal Bešić, policajac iz Živinica prodaje falsifikovane diplome, objavila je Federalna televizija. Zahvaljujući unosnom "biznisu" Bešić je napredovao i do pomoćnika komandira Policijske stanice Istok Tuzla. O njegovim mutnim poslovima nadležni znaju sve, ali šute.

Senad Suljić prije izvjesnog vremena kupio je od Bešića falsifikovanu diplomu Srednje saobraćajne škole u Tuzli.

"Bešiću je moja punica dala novac za diplomu. Odveo me je u Saobraćajnu školu i rekao da će mi je tu završiti", ispričao je Suljić za FTV.

Nakon što je ustanovljeno da je diploma lažna pokrenut je sudski proces protiv Suljića, ali ne i protiv osobe koja mu je "sredila" diplomu.

Navodno, za zaštitu Bešića pobrinuo se njegov brat Zijad Bešić koji je načelnik Policijske uprave Živinice, a uz to je brata nagradio i činom inspektora.

"Išao sam kod načelnika Zijada Bešića u kancelariju. Rekao mi je da ne govorim nikome o tome. Kazao je da platim sve troškove, a oni će mi dati novac. Ja sam tako i učinio. Prihvatio odgovornost i platio 3.500 KM kazne. Imam i sada te račune da sam platio sudske troškove i advokata. Sve je iznosilo oko 12.000 KM, međutim oni mi ni do danas nisu dali novac", ispričao je Suljić.

Pokušavao je Suljić stupiti u kontakt i sa Ševalom, čovjekom koji mu je prodao diplomu, ali nije uspio.

Na kraju je sve ispričao policiji.

Komesar MUP-a Tuzlanskog kantona Nedim Mutapčić nije želio govoriti o tome zbog čega Ševač Bešić nije suspendovan.

Navodno, vrše se provjere i kantonalno tužilaštvo poduzima određene istražne radnje.

Kako je objavila FTV, dok je emitovan prilog o mutnim radnjama braće Bešić, u Tuzlanskom kantonu su kablovski operateri ugasili signal.