Općina Stari Grad
0

FOTO / Policajac nagrađen za zaustavljanje napada na fudbalere "Sarajeva"

FENA
Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, uručio je danas nagradu za nesebičan i hrabri čin zaustavljanja napadača na fudbalere FK "Sarajevo“" Sejfi Šehoviću, komandiru Policijske stanice Stari Grad.

Načelnik je kazao da priznanje za njegov čin nije jedini razlog današnjeg susreta, nego i prilika da se još jednom skrene pažnja na sve strukture vlasti da bi se zauzeo energičniji stav kada je u pitanju kriminalitet.

Još jednom je napomenuo na problematiku smještajnih kapaciteta u zatvorima, ali i kazao da tužilaštvo olako prelazi preko ovakvih i sličnih događaja s minimalnim kaznama.

Podsjećanja radi, 25. jula, pred početak utakmice između FK "Željezničar" i FK "Sarajevo" u Fojnici, na stadion je utrčao mladić s nožem u ruci i uputio se u pravcu igrača FK "Sarajevo". Šehović je prisustvovao utakmici kao građanin, a ne kao službena osoba, ali se ipak uputio na teren i napadaču skrenuo pažnju na sebe te ga pokušao umiriti.

Komandir Šehović, koji se ovim poslom bavi već 30 godina, pomogao je organizaciju sigurne evakuacije igrača i stručnog vodstva kluba FK "Sarajevo", te njihov siguran povratak u Sarajevo.

Šehović je danas kazao da je ostao začuđen činjenicom da od 800 gledalaca niko nije poduzeo ništa, ali da on nije u tom trenutku razmišljao o svom životu.

"Napadač je nekoliko puta pošao da ubode i mene, ali sam ipak uspio proći neozlijeđen", dodao je.

Komandir je napomenuo da ni nakon toga ovaj mladić nije pritvoren, da bi u tramvaju na Čengić-Vili prije nekoliko dana ponovo napao i ovaj put s tragičnim posljedicama.

Dodjeli ove nagrade prisustvovali su i načelnik Prve policijske uprave Ćamil Harbinja, Jasmin Idrizović, načelnik sektora Uniformirane policije MUP-a KS-a kao i Zijad Belkić, član Upravnog odbora FK "Sarajevo".

Svi oni pozdravili su ovaj čin i kazali da upravo na ovakav način treba odavati počast policajcima.