Akcija SIPA-e
0

Policajac MUP-a RS uhapšen zbog sumnje u ratni zločin

Sarajevo-x.com
Tužilaštvo BiH
Tužilaštvo BiH
Po nalogu Tužilaštva BiH Perić Milan (1961.) i Lalović Slavko (1959.) lišeni su slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo zločina protiv čovječnosti iz člana 172. KZ BiH.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode osumnjičene: Perić Milana, rođenog 07.06.1961. godine u selu Vrapče, opština Vogošća, nastanjenog u Kalinoviku, po zanimanju policijskog službenika u MUP-u RS, SJB Kalinovik, državljanina BiH i Lalović Slavka, zvanog "Ustaša", rođenog 19.07.1959. godine u selu Vihovići, opština Kalinovik, nastanjenog u Kalinoviku, također državljanina BiH.

Istovremeno sa lišenjem slobode policijski službenici SIPA izvršili su i pretrese objekata koje koriste osumnjičeni.

Ova dvojica muškaraca pod istragom su Tužilaštva BiH i osumnjičeni su da su tokom 1992. godine, počinili krivično djelo zločina protiv čovječnosti nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području Kalinovika.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati Tužilaštvu BiH, i postupajući tužilac će ispitati osumnjičene nakon čega će donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora,. saopšteno nam je iz ove institucije.