BiH
8

Pokret otpora Trebinje: "Ovo je tek početak"

FENA
Nismo grupa necivilizovanih pojedinaca, već pokret otpora u Trebinju, navodi se u regiranju "Omladinski pokret otpora, Trebinje", nakon što ih je tamošnji vršilac dužnosti gradonačelnika Dobroslav Ćuk nazvao "grupom necivilizovanih pojedinaca", koji su izviždali njega i predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika.

Ćuk, Dodik i predstavnici aktuelne trebinjske vlasti su se suočili sa zvižducima i izrazima negodovanja već na prvo pominjanje imena Milorada Dodika na skupu u nedjelju, 19. augusta.

Svi mediji u RS-u u izvještajima s tog događaja prećutali su tu činjenicu, iako su zvižduke pratili povici negodovanja, kao odraz nezadovoljstva građana Trebinja ponašanjem aktuelne SNSD-ove vlasti.

Samo rijetki internet portali objavili su detalje i snimak žvižduka Dodiku i Ćuku pred nekoliko hiljada građana.

U reagiranju nakon ovih izraza nezadovoljstva sugrađana, Ćuk je u svom saopćenju ustvrdio da se "manja grupa necivilizovanih pojedinaca pobrinula da svečanost proslave gradske slave ne bude veličanstvena" zbog toga što su pištaljkama ometali njegovo obraćanje.

Međutim, u pismu "Omladinski pokreta otpora Trebinje" poručuje da su ti koji su zviždali "pokret otpora, regrutovanih iz onih pojedinaca koje je Ćukova politika dovela do očaja i ruba egzistencije, a koje on odavno ne primjećuje".

"Zaslijepljeni moći i bogatstvom koje ste obezbjedili svojoj porodici u vremenu najvećeg siromašenja naroda u Trebinju od Drugog svjetskog rata, niste primjetili da je stvorena bijeda i socijalni talog iz koga se mi regrutujemo", stoji u pismu v.d. gradonačelniku.

Navode i da nemaju, niti im trebaju ikakvi nalogodavci za proteste na način kako je to rađeno i kako se to i danas radi upravo u civilizovanim društvima.

Također, načelniku poručuju da bi na isti način, protestima i zvižducima, bio dočekan bilo gdje, jer je to aktulena vlast zaslužila u proteklih osam godina.

"Ovo je tek početak, gospodine Ćuk", poručio je "Omladinski pokret otpora, Trebinje" aktulenom gradonačelniku koji se kandidirao i za treći mandat.