BiH
0

Pokret mladih BiH posjetila članica Evropskog parlamenta

Sarajevo-x.com
Sjedište Pokreta Mladih BiH jučer je posjetila gospođa Gisela Kallenbach, članica Evropskog parlamenta iz frakcije Evropskih zelenih.

Ona je članovima Predsjedništva Pokreta Mladih BiH, predstavila "zajedničku izjavu“ koju je delegacija Evropskog parlamenta donijela prilikom posjete institucijama Bosne i Hercegovine.

U izjavi je naglašeno da se garantira da niti jedan od bh. entiteta nema pravo na otcjepljenje niti može biti jednostrano ukinut.

Također je naglašeno da su parlamentarci iz Evrope pozvali političke lidere BiH da što prije usvoje reformu policije, kako bi naša zemlja mogla potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Rukovodstvo Pokreta Mladih BiH, je imalo priliku da tokom ovog sastanka upozna Kallenbach, sa sadržajem pisma kojeg je stranka uputila međunarodnoj zajednici, a tiče se liberalizacije viznog režima za građane BiH, posebno mlade ljude, koji se osjećaju kao taoci svojih lidera, ali i međunarodne zajednice.

Ona je obećala da će učiniti napore da poruke mladih Bosne i Hercegovine, koje se itekako razlikuju od onih koje u Evropu šalju bh. lideri, stignu do svih evropskih parlamentaraca i čelnih ljudi Evropske unije.

Na sastanku su, također, prezentirani i programski ciljevi sa kojima Pokret Mladih BiH izlazi na lokaklne izbore u cijeloj Bosni i Hercegovini, 05. oktobra 2008.