BiH
0

Pokret Dosta! za subotu najavljuje protestno okupljanje na Trgu oslobođenja-Alije Izetbegovića

FENA
Pokret Dosta! u subotu u podne organizira protestno okupljanje na Trgu oslobođenja-Alije Izetbegovića u Sarajevu pod nazivu 'STOP nasilju, predizbornim lažima i potpirivanju mržnje'.

Na okupljanju će biti organizirana podjela info letaka, a kolektiv "Hrana ne oružje" dijeliće kuhanu hranu. Organiziraće se i prikupljanje školskog pribora koji će aktivisti pokreta u jednoj od budućih akcija uručiti djeci koja si to ne mogu priuštiti. Biće upriličen i performans u kojem će jedan od aktivista glumiti nadobudnog političara dok će građani pokušavati razgovarati s njim.

"Već se jasno vidi da će kampanja koja se zahuktava biti prepuna mržnje, raspirivanja nacionalističkih strasti i homogeniziranja nacionalnih torova, a sve u cilju kako bi se na perfidan način došlo na vlast. Sakodnevno se dešavaju pucnjave i eksplozije bombi. Ne smijemo šutjeti i trpiti sve to i moramo shvatiti da moramo živjeti i nakon izbora i biti spremni izaći na ulice ukoliko nas ponovo slažu i izvaraju te srušiti takvu vlast zahtjevajući njihovu odgovornost i prijevremene izbore." – kažu iz pokreta Dosta! dodajući kako narod od stranaka koje se bore za vlast mora tražiti ekonomske programe, programe koji će ponuditi zaposlenja i bolje obrazovanje u zemlji u kojoj je 20 odsto stanovništva nepismeno, a političarima poručuju: "Dosta laži i petljavine! Recite narodu šta ćete uraditi u prvih 100 dana, pa u prvoj godini, pa za četiri godine, i ispunite to! Dajte kvalitetne programe i angažujte se na suzbijanj nacionalizma, mržnje, nasilja i socijalne nepravde!"