BiH
0

Pokret "Dosta": Vrijeme je da završimo s nacionalizmom, lopovlukom, korupcijom

FENA
Pokret "Dosta!" poziva sve građane i građanke BiH da izađu na izbore i glasaju protiv nacionalista i lopova koji nas uništavaju punih 15 godina, saopćeno je iz ovog pokreta.

"Vrijeme je da konačno završimo s nacionalizmom, lopovlukom, nepotizmom, korupcijom i kriminalom, tj. sa svim onim što nam je vladajuća politička elita servirala. Nemojte se plašiti kojekakvih izjava o podjelama, ratovima i uništenju. To su predizborne manipulacije ljudi željnih da još četiri godine kradu od naroda, uz parolu patriotizma", navodi se u saopćenju.

Ured visokog predstavnika (OHR) se ukida 2007. godine. Ova vlast nije u stanju da se izbori s minimumom zahtjeva na lokalnom nivou. Kako misle da nas vode u Evropu? Niti jedan jedini zakon nisu donijeli bez pritiska ili naredbe OHR-a. Oni zakoni koje uopće nisu donijeli nam, lagano, zagorčavaju život: gdje su zakon o visokom obrazovanju, zakon o sportu, zakon o javnom RTV servisu, itd. PDV ne treba ni spominjati. Jedini koji nisu osjetili njegove posljedice su, upravo, vlastodršci s mjesečnim plaćama većim od prosječne godišnje penzije, navode iz Pokreta "Dosta!".