BiH
0

Pokret Dosta uputio otvoreno pismo Lajčaku

Sarajevo-x.com
Pokret Dosta uputio je u četvrtak otvoreno pismo Visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Miroslavu Lajčaku. Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani g. Lajčak,

Dozvolite nam da Vam čestitamo Novu Godinu i da Vas pozovemo da u ovoj Novoj godini budete konkretniji, energičniji, dosljedniji i da podržite iskrene građanske inicijative u Bosni i Hercegovini. Pažljivo smo analizirali Vašu novogodišnju poruku i nažalost moramo Vam ovako javno reći da niste rekli ništa što dosad nismo već mnogo puta čuli od Vas, Vaših predhodnika i naših političara.

Mi smatramo da i međunarodna zajednica, zajedno sa svim građanima i građankama, treba da preuzme odgovornost za situaciju u našem društvu, te da Vaša uloga u traženju odgovornosti od predstavnika bosanskohercegovačkih vlasti mora biti presudna, isto kao što je bila presudna i u stvaranju društva u kojem živimo.

Također želimo iskoristiti ovu priliku da Vas pozovemo da nam se pridružite u akciji "Cipelom u Novu godinu" 3.1.2009. godinu u 13 sat na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović gdje ćemo simboličnim cipelarenjem fotografija neodgovornih političara upititi jasnu poruku da ćemo u ovoj Novoj godini nastaviti sa pozivanjem na odgovornost neodgovornih političara. Nažalost, među tim fotografijama je i Vaša fotografija, ali Vam ovo može biti dobra prilika da se lično uvjerite šta građani misle o Vašem dosadašnjem radu, kao i o Vašoj odgovornosti za situaciju u BiH.

Sa željom i nadom da ćete u ovoj Novoj godini pokazati više razumjevanja za iskrene i od strane međunarodne zajednice zapostavljenje građanske inicijative želimo Vam sretnu i borbenu Novu godinu.

Pokret DOSTA!