Novi plakati u Mostaru
0

Pokret Dosta poručuje "Sjašite više!"

Sarajevo-x.com
Gradski vijećnici i kandidati za gradonačelnike igraju se politike udobno zavaljeni u svoje fotelje, siti i zadovoljni, dok nama djeca sjede gladna u hladnim školama, a građani i građanke mjesecima ne primaju plate zbog njihovog iživljavanja, navodi se u saopćenju Pokreta Dosta Mostar.

"Gospodo vijećnici, nama je zaista DOSTA vaše nacionalističke demagogije kojom prikrivate vlastitu nesposobnost! Ovaj grad treba konkretne planove i programe za ekonomski, socijalni i kulturni napredak, a ne prebrojavanje po nacionalnoj osnovi. Dosta je i vaše lažne demokratije kojoj je jedini cilj da vas materijalno obezbjedi, dok Mostarci i Mostarke već godinama žive u ruiniranom okruženju i agresivnom, podjeljenom društvu", upozorili su iz ove organizacije.

Istinska demokratija podrazumijeva odgovornost, transparentnost i javnost rada izabranih predstavnika i institucija, a ne međustranačko prepucavanje i zakulisne igre od kojih čitav grad strada.

"Zahtjevamo da zaustavite „gradonačelničke igre bez granica“ koje uništavaju ovaj grad i hitno pokrenete proceduru usvajanja budžeta za 2009. godinu!

Da predloženi kandidati za gradonačelnika izlože konkretne programe i poteze koje namjeravaju poduzeti u naredne četri godine i preuzmu odgovornost za njihovo ostvarivanje!

Da provedete javnu raspravu o trenutnoj situaciji u gradu, u kojoj ćete stati ispred građana i građanki Mostara i preuzeti odgovornost za svoje dosadašnje (ne)činjenje!

Da lokalni i državni mediji dovedu u svoje programe one koji su odgovorni za ovakvu situaciju i suoče ih sa direktnim pitanjima i komentarima građana i građanki čije živote direktno ugrožavaju svojom skandaloznom „politikom“!", navodi se u saopćenju.