BiH
0

Pokret DOSTA! podržava protest protiv mržnje, ksenofobije i nasilja u Mostaru

Sarajevo-x.com / Dosta
U Mostaru će se u ponedjeljak 19.06. u 12:00 sati održati „Marš protiv mržnje, ksenofobije i nasilja“ u organizaciji OKC Abrašević iz Mostara.

Pokret „Dosta!“ će svojim prisustvom na ovom protestu dati svoju podršku ljudima koji žele da prestane mržnja i nasilje o ovom gradu, te istovremeno poziva sve građane i građanke Mostara, kao i cijele BiH da podrže ovaj skup i svojim prisustvom pokažu jedinstvo u željama da živimo normalnim i dostojanstvenim životom.

„Samo solidarnošću možemo naše društvo izbaviti iz mraka u kojem živimo! Građani i građanke moraju početi jasno i glasno pokazivati svoje stavove i podržavati sva pozitivna dešavanja, jer ćemo samo na taj način pokazati ovima koji nas kradu, lažu i uništavaju naše živote da postojimo i da im nećemo dozvoliti da svoje interese više naplaćuju preko našeg dostojanstva. Podržavamo proteste u Mostaru – DOSTA je mržnje i nasilja!“– poručuju iz pokreta.

Iz pokreta poručuju takođe da će i u narednom periodu podržavati i pomoći sve inicijative koje jasno i glasno govore o boljem životu građana i građanki BiH, te da će ostati ustrajni u svojim zahtjevima.