BiH
0

Pokrenut MediaBase v2

Sarajevo-x.com
U nedjelju, 17. jula pokrenuta je nova verzija prvog bosanskohercegovačkog news crawler-a <a href="http://www.sarajevo-x.com/mediabase" target="_blank">MediaBase</a>. Pored reorganizacije naslovnice izdvajamo uvođenje arhive vijesti, pretraživanje i kategorizaciju.

MediaBase predstavlja jedinstveni news servis koji sadrži bazu vodećih bh. medija sa naslovima najudarnijih vijesti. Na glavnoj stranici MediaBase-a se hronološki prikazuju naslovi najsvježijih vijesti iz cijele Bosne i Hercegovine, a stranica se ažurira svakih 10 minuta.

Mnogim korisnicima interneta u svijetu ovakav način prikupljanja najnovijih informacija, najčešće vijesti, predstavlja nezaobilazno odredište pri svakodnevnom surfanju. Razlog tome je mogućnost istovremenog i veoma brzog praćenja udarnih vijesti i dešavanja na što većem broju medija.

Od sada na MediaBaseu možete pretraživati sve članke objavljene na svim ili jednom od uvrštenih medija, čitati novosti svih ili pak jednog odabranog medija te uživati u novom izgledu stranice kao i reorganizaciji.

Izbor medija, koji namjeravamo proširivati, je vršen po njihovoj popularnosti, jačini na bh. medijskoj sceni, ažurnosti, tehničkoj mogućnosti prikupljanja vijesti i drugim karakteristikama. Želite li prijaviti vašu stranicu na MediaBase kontaktirajte nas na e-mail [email protected].

www.sarajevo-x.com/mediabase