Kišovit 1. maj u Sarajevu
0

Pokisle Sarajlije obilježile praznik uz kafu i grah na Vilsu

Sarajevo-x.com
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
U Sarajevu je danas održana proslava Međunarodnog praznika rada - 1. maja. Proslava je počela u 9 sati okupljanjem građana u Vilsonovom šetalištu, gdje su uprkos kiši uživali uz kafu, druženje i bogat praznični program.

Program je počeo prvomajskim urankom, odnosno buđenjem grada od 7 do 9 sati uz Sarajevo Drum Orchestra i vožnjom Happy Busa glavnim sarajevskim ulicama. Nakon toga je uslijedilo okupljanje građana u Vilsonovom šetalištu od 9 do 10 sati kada je popijena i jutarnja kafa iz velike džezve koju je osigurao “Vispak” Visoko i druženje uz muziku Sarajevo Drum Orchestra.

Nakon toga je uslijedio program za najmlađe i Likovna radionica za djecu o temi “Crvenkapica i vuk”. Ova likovna radionica realizovana je u suradnji s Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo. U programu su nastupile plesne grupe iz Međunarodnog centra za djecu i omladinu. Također, odigran je i mini basket kao i takmičenje u tricama u organizaciji KK “Koš”.. Realizovana je i akcija prikupljanja igračaka i odjeće za “GuGu” humanitarni bazar.

Prvi put na otvorenom, odigrana je predstava za djecu “Crvenkapica” koju je igrala mlada glumačka ekipa Kemal Čebo, Aida Bukva, Adnan Goro i Nusmir Muharemović. Predstava je počela u 12 sati. Od 13 do 15 sati građani su mogli uživati u party-u “DeBel Boya i Zgodneya”.

Na samom kraju programa je poslužen prvomajski grah koji je pripremila tetka Zilha i Narodna kuhinja Stari Grad za sve prisutne na Vilsonovom. Grad Sarajevo je jedan od pokrovitelja koncerta Erogenih zona, Elvisa J. Kurtovića i Nedima koji će biti održan u Domu mladih u večernjim satima sa početkom u 21 sat, u kompletnoj organizaciji Sekcije mladih Sindikata Bosne i Hercegovine. Ulaz na koncert je besplatan.