Tražite službenu legitimaciju
0

Pojedinci se lažno predstavljaju kao inspektori

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Upozoravaju se porezni obveznici u Federaciji BiH da prilikom inspekcijskog nadzora od svih inspektora koji se predstavljaju kao takvi, prije preduzimanja bilo koje službene radnje, zahtjevaju identifikaciju pokazivanjem službene legitimacije.

Obveznicima fiskalizacije posebno se skreće pažnja da su za nadzor nad primjenom Zakona o fiskalnim sistemima ovlaštene Porezna uprava Federacije BiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove iz okvira svojih nadležnosti propisanih Zakonom.

"Ističemo da svaki službenik Porezne uprave Federacije BiH ima službenu legitimaciju sa slikom, pa prema tome, ukoliko lice ne posjeduje službenu legitimaciju, potrebno je odmah o tome obavjestiti najbližu policijsku stanicu, Poreznu upravu Federacije BiH ili Upravu za inspekcijske poslove Federacije BiH.

Porezna uprava Federacije BiH kao institucija je u proteklom periodu svojim radom i borbom protiv kriminala, utaje poreza i drugih nezakonitih radnji stekla povjerenje građana na prostoru cijele Federacije BiH i nikome neće dozvoliti da narušava njen ugled", navodi se u saopštenju za javnost iz ove institucije.