BiH
0

Pojačana je frekvencija vozila na putevima i na većini graničnih prijelaza

FENA
Pojačana je frekvencija vozila na putevima u BIH, kao i na većini graničnih prijelaza.

Na izlazu iz BiH najfrekventnije je na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Velika Kladuša, gdje su zadržavanja višesatna (preko tri sata). Kao alternativu prijelazu u Bosanskom Brodu savjetujemo korištenje prijelaza Bosanski Šamac ili Orašje, gdje se na izlazu iz BIH čeka od 20 minuta do pola sata. Na prijelazima Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Bosanska Dubica na izlazu iz BIH čeka se oko dva sata. Na GP Izačić na izlazu iz BIH čeka se oko sat vremena.

Na ulazu u BIH na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Doljani čeka se oko sat vremena. Na prijelazima Bosanska Gradiška, Kamensko, Crveni Grm i Gorica na ulazu se čeka pola sata.

I na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 15 minuta.

Povodom Praznika rada, još danas je zabranjen prijevoz eksplozivnih materija na području FBIH. ........................ „VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU ! ......................... RADOVI: AUTOPUT:

A-1 Zbog potreba radova na implementaciji zatvorenog sistema naplate putarine, za saobraćaj je zatvoren pristupni put na autoput sa regionalnog puta Kakanj-Visoko (kod odmorišta Luke). U toku su radovi na pojedinim naplatnim kućicama na naplatnim mjestima Jošanica, Podlugovi i Visoko. Zbog izvođenja radova na uvođenju zatvorenog sistema naplate, naplatna mjesta će u narednom periodu raditi smanjenim kapacitetom, pa vozače molimo da poštuju postavljenu signalizaciju.

MAGISTRALNI PUTEVI: M-2 U Neumu- u toku je sanacija kolovoza, na mjestu izvođenja radova u funkciji jedna traka. M-4 Šićki Brod-Tuzla-svakim radnim danom od 07 do 17 sati izvode se sanacioni radovi, jedna traka-naizmjenično. M-5 Bihać-Ripač, sanacioni radovi, povremene kraće obustave saobraćaja (od 5 do 10 minuta).

Ključ-Bosanski Petrovac (na dijelu od Velagića do Gornjeg Bravskog) zbog radova, jedna traka u funkciji. Bistrik-Lapišnica (tranzit kroz Sarajevo)-zbog većeg odrona, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično. Donji Vakuf-Jajce, od 08 do 16 sati izvode se sanacioni radovi, jedna traka-naizmjenično. M-6 Gorica-Grude-Klobuk- u toku je sanacija kolovoza, zbog čega je saobraćanje usporeno. M-6.1 Livno -Kolo-radovi na rehabilitaciji ceste, u funkciji jedna traka-naizmjenično uz povremene 10-minutne potpune obustave. Posušje--Široki Brijeg- na dva lokaliteta izvode se sanacioni radovi, saobraćanje je usporeno, uz povremene kraće obustave. Bosansko Grahovo-Livno- u toku su radovi na sanaciji kolovoza, saobraća se jednom trakom, uz postavljenu signalizaciju. M-14 Bihać-Bosanska Krupa (na lokalitetu Kostelski buk), od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-16 Bugojno- Kupres, od 08 do 16 sati izvode se sanacioni radovi, jedna traka-naizmjenično. Donji Vakuf-Bugojno, od 08 do 16 sati izvode se sanacioni radovi, jedna traka-naizmjenično. M-17 Lašva-Kakanj-nastavljena sanacija kolovoza, usporeno saobraćanje na mjestu izvođe/nja radova. Drivuša-Lašva-na dvije lokacije u toku su sanacioni radovi, jedna traka-naizmjenično. Maglaj- Žepče- zbog sanacionih radova na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno-jednom trakom. M-18 -Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona. M-20 Gacko-Foča- na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

KANTON SARAJEVO: -Zbog radova na rekonstrukciji tramvajske pruge, na snazi je izmjenjen režim odvijanja saobraćaja u ulici Maršala Tita. Od raskrsnice sa ulicom Alipašina-Hamze Hume do raskrsnice sa ulicom Vrazova potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj je obustavljen i u ulici Hamze Hume (od raskrsnice sa ulicom Hiseta do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita).

-Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu preko rijeke Miljacke u ulici Hamdije Čemerlića. -Zbog radova na izmještanju korita rijeke Večerica saobraćaj je potpuno obustavljen u ulici Hrasnička cesta (od raskrsnice sa ulicom IV Viteške brigade do raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta). -Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Nahorevska, Kolodvorska, Azize Šaćirbegović, Gradačačka i Adema Buće. -Zbog neophodnih radova, od 08 do 16 sati izmjenjen je režim saobraćanja na dionicama: R-442 Hadžići-Igman i R-442b Krupac-Grkarica, saopćeno je iz BiHAMK-a.