BiH
0

Pojačana frekvencija vozila prema jugu i sjeveru zemlje

FENA
Saobraćaj se u BiH odvija po suhom kolovozu, uz umjerenu do pojačanu frekvenciju vozila prema jugu i sjeveru zemlje.

U promet je pušten saobraćaj na putnom pravcu Blažuj-Mostarsko raskršće, te na toj dionici nema gužvi i zastoja.

Na većini graničnih prijelaza zbog pojačanog prometa vozila, evidentirane su gužve, a izdvajaju se GP Bosanska Gradiška, gdje su čekanja pri ulazu u zemlju i do sat vremena, a na izlaz 10-ak minuta. Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se 50 minuta, te će se vozila preusmjeravati i na GP Gabela Polje. Na GP Bosanski Brod čekanja su 15-20 minuta.

U Sarajevu zbog izvođenja radova na uređenju pješačkih staza u ulici Vilsonovo šetalište (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića do granice sa Općinom Centar) do 17. jula dolazit će do povremenih obustava saobraćaja u jednoj traci u trajanju do 45 minuta.

Zbog izvodjenja radova na izgradnji drumskog mosta na vodotoku Dobrinje, do 22. juna obustavljen je saobraćaj u ulici Bare kod Stupa.

Zbog prvomajskih praznika u zemljama Evrope zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, a danas je zabrana na snazi u Hrvatskoj od 14 do 23 sata, Austriji od 00-22 sata, i Italiji od 16 do 22 sata, te Mađarskoj večeras od 22 sata do 01.05. do 22 sata.

U Hrvatskoj zbog izgradnje čvora Čeveljuša i obnove mosta pre rijeke Neretve kraj Rogotina, obustavljen je saobraćaj na D-8 Opuzen-Ploče. Obilazak: Opuzen-Metković- Mali Prolog- Ploče.

Na putnom pravcu Trebinje (BiH) - Herceg Novi (CG) -(dionica Meljine - Sitnica) saobraćaj se obustavlja u terminu od 07 do 19:00 sati. Vozila se povremeno propuštaju u terminima od 09:30 do 10 i od 13:30 do 15:00 sati. Zabranjeno je kretanje za teretna vozila preko 5 tona u toku dozvoljenog protoka saobraćaja.

Slovenija: Vinjete će biti aktuelne od 1. jula, saopćeno je iz BiHAMK-a.