BiH
0

Pojačana aktivnost na deblokadi srebreničkih sela

FENA
Foto: Prijateljisrebrenice.org
Foto: Prijateljisrebrenice.org
Nakon što je u Srebrenici proglašeno stanje elementarne nepogode, pojačana je aktivnost na čišćenju lokalnih puteva i deblokadi seoskih centara.

Načelnik odjeljenja za urbanizam i stambeno komunalne poslove Ševko Karić izjavio je da je omogućen prilaz do velikog broja sela, za šta su angažovane tri ekipe za zimsko održavanje puteva.

"Uspjeli smo očistiti puteva na području mjesnih zajednica Sućeske, Osata i Potočara. No, ima još nekih pravaca gdje mašine sporo napreduju zbog velikog snijega i drveća koje je palo na puteve. Najkritičnije je na dionici prema selima Luka i Krušev Do, gdje su snježni nanosi na pojedinim mjestima veći od dva metra. Na tom pravcu angažovali smo još dvije veće mašine koje su stigle iz Maglaja. Radimo danonoćno i nastojimo da se i ova sela u što kraćem roku deblokiraju", izjavio je Karić.

Štab Civilne zaštite iz Srebrenice preduzet će akciju na uklanjanju i odvoženju snijega na deponije van grada, da bi se oslobodili parkinzi i prilazi zgradama i javnim institucijama.