BiH
0

Pojačan trolejbuski saobraćaj zbog derbija na Koševu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog održavanja današnjeg derbija Sarajevo - Željezničara na stadionu Koševo i očekivanog priliva putnika, a kako bi osigurao adekvatan prijevoz navijača i ostalih putnika, preduzeće GRAS će danas od 17 do 19 sati većim brojem vozila u saobraćaju pojačati trolejbuske linije 102 i 107 koje saobraćaju za Jezero, kao i tramvajsku liniju broj 6 Skenderija - Ilidža, saopćeno je iz GRAS-a.

Nadležene službe preduzeća GRAS će u koordinaciji s pripadnicima MUP-a KS pratiti stanje na trenu, te ukoliko to uslovi na trenu budu nalagali, može eventualno doći i dodatnih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza.

"Ovom prilikom upućujemo i apel svim navijačima današnjeg fudbalskog derbija, ali i budućih utakmica i sl. manifestacija da se odnose korektno prema vozilima i službenim lica GRAS-a, te na taj način i prema korisnicima javnog gradskog prevoza. Očekujemo da će današnji derbi, kao i sve buduće utakmice proteći u sportskom i fer duhu i da ćemo našim građanima omogućiti neometan i siguran javni gradski prevoz", navodi se u saopćenju.