BiH
5

Pojačan promet vozila prema jugu BiH

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila prema jugu karakterišu saobraćajnu situaciju u BiH.

Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj se (u dužini od cca 4 km) odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Zbog oštećenja kolovoza na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, izmijenjen je režim saobraćaja. Vozila do 7,5 tona i autobusi koriste alternativni pravac iz smjera Pala i to Bistrik-Hamdije Kreševljakovića-Terezija-Vraca, dok je za sva ostala vozila alternativni pravac prolaz kroz grad. Iz suprotnog smjera vozila do 7,5 tona i autobusi koriste pravac Dolac Malta- Azize Šaćirbegović-raskrižje Vraca-Terezija-Bistrik, a za sva ostala vozila alternativni pravac je prolaz kroz grad.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmijenjen režim saobraćanja. Izdvajamo putne pravce: Konjic-Jablanica-Prozor, Doboj-Gračanica, Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac, kao i radove u Mostaru (prolaz kroz grad).

Prema informacijama Granične policije BiH, na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, do 31.08. zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na graničnom prijelazu Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.