BiH
93

Pogledajte neke od najatraktivnijih nekretnina na tržištu BiH

Piše: J. H.
Ekskluzivni penthouse u centru Sarajeva
Tržište nekretnina u Bosni i Hercegovini je jedno od najnestabilnijih. Cijene, ponuda i potražnja iz godine u godinu variraju. Trenutno u ponudi ima nekoliko ekskluzivnih nekretnina za prodaju i iznajmljivanje.

Ukoliko imate mogućnost i želite stanovati u centru glavnog grada BiH, u luksuznom penthousu morat ćete izdvojiti od 3.000 do 6.000 KM.

Kako za Klix.ba kaže Neira Babić, agent za nekretnine firme Mak-invest, ovakve luksuzne stanove najčešće unajmljuju predstavnici stranih organizacija, investitori i ambasade.

"Trenutno je velika ponuda u odnosu na prethodni period. Potražnja je možda malo manja, a cijene stanova u prodaji su značajno pale", kaže Babić.

Oni u ponudi također imaju još jedan luksuzni stan od 170 kvadrata u Titovoj ulici čije iznajmljivanje košta 3.000 maraka mjesečno.

Agencija za nekretnine Area u svojoj ponudi ima nekoliko superluksuznih kuća i stanova za prodaju u iznajmljivanje. Tako, recimo, u Blagaju kod Mostara prodaju kuću sa pet spavaćih soba, saunom, jakuzzijem...

Navedena agencija u svojoj ponudi ima i jedan penthouse sa prelijepim pogledom na Sarajevo. Stan se sastoji od dnevnog boravka sa kuhinjom i trpezarijom te tri spavaće.

U ponudi je i luksuzni petosoban stan na Skenderiji koji, između ostalog, ima četiri spavaće sobe i kino salu. Za 170 kvadrata morat ćete izdvojiti 578.000 KM.

Za kupovinu renoviranog stana veličine 120 kvadrata preko puta zgrade Predsjedništva morat ćete izdvojiti 450.000 KM.

U centru Sarajeva prodaje se petosoban stan pretvoren u ekskluzivni poslovni prostor. Stan se nalazi u neposrednoj blizini Gradske tržnice i košta 399.000 KM.

U Bihaću se iznajmljuje i prodaje kuća koja košta 900.000 KM dok u Trebinju vlasnik za prelijepu kuću od kamena traži 600.000 KM.

Za vikendicu sa dva apartmana na Jahorini morat ćete izdvojiti 415.000 KM. Vikendica je napravljena u tri etaže, sa centralnim grijanjem na struju i kaminom u dnevnom boravku. Od skijališta Poljice udaljen je oko 200 metara.

Jedna od najskupljih nekretnina u Sarajevu koju prodaje agencija Prostor je poslovni prostor u centru grada, u neposrednoj blizini Katedrale, koji košta 950.000 KM.

Ukoliko želi pobjeći od svakodnevnog stresa i odmarati se uz Neretvu, idealna nekretnina za vas je kuća na ranču udaljenom desetak kilometara od Mostara. Kuća posjeduje bazen, konobu-vinski podrum sa šankom, krušnom peći i kaminom. Kako ponosni vlasnik kaže, kuća je idealna za privatna druženja i okupljanja. Košta 70.000 KM.

Na Babanovcu na Vlašiću se prodaje vila sa 10 apartmana i konobom. Odlična konoba i prelijep pogled koji se prostire na plato Babanovca, okolna uzvišenja, skijališta i šume, budućem vlasniku garantuje ugodan boravak i dugogodišnje zadovoljstvo. Vila košta 515.000 KM.