BiH
35

Pogledajte kako je izgledalo hapšenje pripadnika selefijskog pokreta

Piše: E. F.
Po nalogu Tužilaštva BiH SIPA je u saradnji sa Graničnom policijom tokom protekle noći na više lokacija uhapsila šest osoba. Kao što smo već ranije naveli, uhapšeni su Edin Tabaković, Nevad Hušidić, Merin Keserović, Husein Erdić te otac i sin Ramiz i Alaudin Ibrahimović. U nastavku vam donosimo snimak njihovog hapšenja.

Podsjećamo, Ramiz je sredinom novembra prošle godine hapšen u Maglaju, ali je ubrzo i pušten. On se navodno borio na ratištu u Siriji, odakle se vratio u septembru 2013. godine.

Njegov 23-godišnji sin Alaudin je nakon rata od posljedica eksplozije bombe ostao bez obje ruke i oka. Tada je ima samo osam godina.

"Bilo je to nedaleko od moje kuće u Maglaju. Sve vrijeme sam bio svjestan, ležao sam u lokvi krvi i sjećam se da sam dozivao pomoć roditelja. Tada nisam znao da prilaženje i uzimanje nepoznatih stvari može toliko promijeniti život", rekao je Ibrahimović prije nekoliko godina.

Šestorka je osumnjičena za nekoliko krivičnih djela, među kojima su finansiranje terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, te kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.