BiH
1

Pogledajte još savremeniju virtualnu mapu Sarajeva

Klix.ba
Sarajevo 360, prva mapa virtualnog prikaza grada, sada u novijem ruhu, pruža još bolji i brži pristup servisnim informacijama i mapiranim objektima u općinama Centar i Stari Grad.

Uvođenjem novih tehnoloških karakteristika, korisnicima je omogućeno jednostavnije pretraživanje objekata i ulica prema određenim kategorijama i podkategorijama ili općinama.

Korisnik, u skladu sa vlastitim željama i interesovanjima može, jednostavnim klikom ili putem "pametne" tražilice koja pruža sugestije, dobiti tačnu lokaciju/kategoriju/ulicu uz virtualni prikaz.

Sarajevo 360 servis je već dosegao 7 miliona klikova. Inovacije omogućavaju selektovanu pretragu i brži prikaz datog objekta/ulice i zasigurno će ovu brojku utrostručiti.

Novi servis sa sobom donosi i brže učitavanje slika, poboljšanu sinhronizaciju pinova i radar koji olakšava orijentaciju (u virtualnoj šetnji korisniku olakšava kretanje i pokazuje prema kojoj strani svijeta je okrenut), vremensku prognozu, novi privlačniji interfejs koji je jednostavan za korištenje (user friendly), kao i sistem koji je prilagođen i vlasnicima novijih mobilnih uređaja, koji ne prepoznaju starije aplikacije poput Flasha, koji je još u razvoju.

Uz sve to, novi Sarajevo 360 servis ima i proširenu bazu podataka, te uz postojeće kulturno-historijske objekte, mapirani su i brojni drugi objekti iz različitih kategorija, kako bi servis, u svakom trenutku, korisnicima različitih interesovanja, mogao pružiti detaljnu servisnu informaciju uz virtualni prikaz.

Posjetite virtualnu mapu Sarajeva ovdje.