BiH
5

Pogledajte 20 najboljih fotografija za sjećanje na sretne dane

Klix.ba
Na fotokonkurs “Igraj za sretne dane” koji organizuju Lutrija BiH i portal Fotografija.ba, prijavila su se 104 autora sa ukupno 195 fotografija.

Petočlani stručni žiri od pristiglih izabrao je 20 najboljih fotografija za koje će biti mogući glasati na zvaničnoj Facebook stranici Lutrije BiH u periodu od 15 do 31. maja 2013. godine.

Pobjednika konkursa bira isključivo žiri, a drugo i treće mjesto se biraju kombinacijom glasanja preko Facebook stranice Lutrije BiH te mišljenja stručnog žirija. U slučaju da žiri ne može da se odluči, ili je omjer glasova 3:2 u obzir će se uzeti broj glasova na Facebooku.

Tema konkursa je mogla obuhvatati teme sreće, igre i/ili detalje iz svakodnevnog života, a odabrane fotografije možete pronaći na ovom linku.

Proglašenje pobjednika, planirano je za mjesec juni na događaju Lutrije BiH o čemu ćemo Vas naknadno obavijestiti.

Članovi žirija su Igor Dugonjić, grafički dizajner, Alma Ajanović, pomoćnica direktora sektora za marketing, Melisa Durak - Buljubašić, odnosi s javnošću (Lutrija BiH) te Dejan Đurić i Haris Čalkić, urednici na portalu Fotografija.ba.

Podsjećamo, fotokonkurs "Igraj za sretne dane" prvi je u programu FBA Share, a ima za cilj da promoviše fotografiju i društveno odgovorno poslovanje u sektoru kulture fotografije. Period za prijavu na konkurs trajao je od 10. aprila do 10. maja 2013. godine.

Sve dodatne informacije možete naći na www.fotografija.ba/lutrijabih.