Parlamentarna skupština BiH
0

Podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je podržala Prijedlog zakona o izmjenama dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH koje je predložio Savjet ministara BiH.

U saopštenju Parlamentarne skupštine BiH navodi se da je usvojen prijedlog zaključka kojim Predstavnički dom traži od Savjeta ministara BiH da se prilikom donošenja podzakonskog akta, kojim se reguliše naknada za odvojeni život, posebna pažnja posveti zaposlenim u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH.

Na današnjoj sjednici je usvojen i Plan razmatranja revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2008. godinu. 

Komisija je, između ostalog, razmatrala i dopis Zakonodavno-pravnog sektora Zajedničke službe Parlametnarne skupštine BiH u vezi sa izradom poslovnika o radu Komisije, dopis Privredne komore Federacije BiH u vezi smjernica Vijeća Evropske zajednice i odluka Evropske komisije kojima je propisano akcizno zakonodavstvo EU.

Razmatrani si i dopisi Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika od 30. juna 2009. i  7. jula 2009. godine i informacija javnog preduzeća "BH pošta" Sarajevo o nezakonitim postupanjima pojedinih pravnih lica u vršenju djelatnosti koja su isključivo povjerena javnim poštanskim operaterima.