BiH
0

Podržan Prijedlog zakona o finansiranju političkih stranaka

FENA
Parlament BiH
Parlament BiH
Na sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas je podržan Prijedlog zakona o finansiranju političkih stranaka, čiji su predlagači poslanici Nermina Zaimović-Uzunović i Niko Lozančić.

Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi u 2011. godini, s dopunom Izvještaja od 19. juna 2012., je vraćen Uredu za razmatranje žalbi uz zaključak da do 15. septembra treba biti dostavljen Integralni izvještaj bez izdvojenih mišljenja i dopunjen analitičkim podacima do kojih se došlo tokom rada ovog ureda.

Usvojen je Plan za razmatranje revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH u 2011. godini, saopćio je Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

U skladu s tim su članovi komisije zaduženi za razmatranje revizorskih izvještaja "druge i treće grupe", odnosno izvještaja s negativnim mišljenjem, mišljenjem s rezervom i s mišljenjem s rezervom uz isticanje predmeta za devet institucija BiH, za koje će se provesti i javna izjašnjavanja.