Nastavlja se osipanje stranke
4

Podružnica HSP Ravno istupila iz HSP BiH, pridružuju se Budimiru

Klix.ba
Podružnica Hrvatske stranke prava BiH Ravno, koju vodi predsjednik Tomislav Batina, istupila je iz HSP BiH i pristupila Živku Budimiru, predsjedniku Federacije BiH i osnivaču nove stranke.

Razlog istupanja je, kako navode u saopćenju za javnost, "katastrofalna politika predsjednika HSP BiH Zvonka Jurišića i najnoviji obračun koji je proveden boljševičkim metodama, optuživanja i osuđivanja bez ikakvog prava na istinu i drugu stranu".

"Izvršni odbor sinoć je donio jednoglasnu odluku da istupi i priključi se inicijativi Živka Budimira, koji je najavio osnivanje nove Stranke pravde i povjerenja. Kako je istaknuo predsjednik Batina, nezadovoljstvo spram predsjednika Jurišića se vuče duže vrijeme, posebice od lani, a kulminiralo je prije tri mjeseca kada je Izvršni odbor razmatrao sličnu odluku, ali su i tada dobili čvrsta obećanja da će se sustavno krenuti u rješavanje problema i u ovoj općini. Međutim, dogovor nije ispoštovan i jučer su jednoglasno donijeli konačnu odluku da istupe iz stranke HSP-a, koja se ne drži dogovora, i jer nema demokratska načela u svom radu, kao i osjećaja za pravdu", ističu iz HSP Ravno.

Cjelokupna podružnica očekuje od Budimira da se zauzme za stanovnike općine Ravno, koja ima i zastupnika u Općinskom vijeću, te pomogne u rješavanju problema poplava koje i ovih dana nanose ogromne štete poljoprivrednicima i stanovnicima, istaknuto je iz ove podružnice.