BiH
0

Podnesen izvještaj protiv načelnika opštine Ljubinje i njegove saradnice

FENA
Centar javne bezbjednosti Trebinje dostavio je nadleženom tužilaštvu izvještaj protiv V.B. (1958.) i M.T.(1962.), nastanjenih u Ljubinju, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, odnosno zloupotrebu ovlašćenja u privredi.

Postoje osnovi sumnje da je V.B., u svojstvu načelnika Opštine, donio zaključak i tim zaključkom dijelom preinačio saglasnost Izvršnog odbora Opštine Ljubinje, u vezi sa prodajom i prenosom prava nekretnina ODP ''Veletrgovina''.

Po ranije zaključenom sporazumu između Opštine Ljubinje i ODP ''Veletrgovine'', dobijeni novac bio bi uplaćen na račun Fonda Opštine Ljubinje. Ovaj sporazum je onemogućio da se novcem dobijenim od prodaje podmiri dug po javnim prihodima, povjeriocima i zaposlenim radnicima.

Drugoprijavljena M.T. je 2001. godine, sklopila kupoprodajni ugovor sa jednom osoboma iz Sarajeva, za prodaju jedne nekretnine na procijenjenu vrijednost 90.000 KM.

Kupac iz Sarajeva je uredno platio novac Fondu, čime je ostvarena imovinska korist za Opštinu Ljubinje u iznosu od oko 89.000 KM, a za isti iznos oštećeno ODP ''Veletrgovina'', saopćio je CJB Trebinje.