BiH
0

Podijeljene diplome 5. generacije Londonske škole za odnose s javnošću

Sarajevo-X
Tokom vikenda na svečanoj ceremoniji u hotelu Babanovac na Vlašiću dodjeljene su diplome LSPR petoj generaciji polaznika u Bosni i Hercegovini. Novih 25 diplomanata školovalo se od kraja marta do kraja maja uz predavače iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, i Velike Britanije na 17 predavačkih modula.

Polaznici su stekli znanja iz oblasti: interno komuniciranje, krizno komuniciranje, odnosi s medijima, retorika, planiranje komunikacijskih projekata, upravljanje robnim markama, internet PR, priprema konferencije za novinare, upravljanje s ugledom preduzeća. Na kraju su polaznici svoje znanje potvrdili ispitom i diplomom Londonske škole za odnose s javnošću. Diplome su podijeljene u okviru ljetnog susreta svih generacija LSPR BiH tokom kojeg su održana strukovna predavanja o temi strateško planiranje političkih komunikacija, koje su prezentirali prof.dr. Besim Spahić, sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i Ksenija Oletić, direktorica SPEM Porter Novelli iz Zagreba.

Polaznici pete generacije došli su iz različitih sredina, kao što su međunarodne organizacije, privatni sektor, javne ustanove, nevladine organizacije, a bilo je studenata koji su htjeli unaprijediti svoje znanje i razumijevanje struke odnosa s javnošću. Organizacije iz kojih su dolazili polaznici su: Nansen Dialogue Centre, Reform of Business Registration, DFID, BH Dani, Agencija 2AM, Federalno Ministarstvo prometa i komunikacija, Gradska uprava Mostar, Strong d.o.o., Rudnik mrkog uglja Kakanj, Raiffeisen Bank BH, Kanton Sarajevo, Wommarketing d.o.o., Agencija za privatizaciju FBiH, Adriachem d.o.o., Interkonzum d.o.o., MUP Zeničko – dobojskog kantona, IMC consulting.