Javni doček u Sarajevu
0

Podijelite snove u novogodišnjoj noći na Twitter zidu

Sarajevo-x.com
U sklopu organiziranih aktivnosti promocije javnog dočeka Nove 2012. godine u Sarajevu, na Internetu, uz saradnju sa lokalnim i regionalnim internetskim medijima, pokrenute su i stranice na najpopularnijoj društvenoj mreži Facebook.com i mikro-blog servisu Twitter.

Dubravko Grubišić, direktor Httpool d.o.o., partnera Grada Sarajeva u internet-promociji Javnog dočeka Nove 2012. godine, na danas održanoj press konferenciji u Gradskoj upravi, istakao je: "Facebook stranica je u proteklih 14 dana, koliko je aktivna, okupila više od 4.000 prijatelja, koji su aktivno učestvovali i učestvuju u komunikaciji sa našim PR timom, odgovaraju na postavljena pitanja i dobivaju konkretne informacije o dočeku na najbrži mogući način“.

Grubišić je dodao da je za Facebook korisnike organizirana i nagradna igra pod nazivom "Podijeli snove", putem koje su korisnici mogli svoje snove podijeliti sa prijateljima, a korisnik sa najviše podijeljenih snova do 28.12. u ponoć je osvojio VIP pozivnicu za dvije osobe, za javni doček Nove godine.

"Zadovoljstvo nam je da danas možemo proglasiti pobjednika ove nagradne igre - to je Sahrudina Mukabel, koja je sa svojim prijatelima podijelila više od 90 snova. Druga po broju podijeljenih snova je Tamara Kišiček sa 51 podijeljenim snom, a treća je bila Sandra Gagić sa 48 podijeljenih snova. Ostale korisnike pozivamo da snove dijele i dalje, jer ih čeka dodatno iznenađenje koje su pripremili naši partneri", naglasio je Grubišić.

Uz Facebook, otvoren je i Twitter kanal komunikacije, koji će biti iskorišten na do sada neviđen način.

U saradnji sa BBI Centrom, kao i partnerima iz firmi Httpool i UXpassion, na velikom displayu BBI Centra na sam dan dočeka Nove godine, od večernjih sati bit će dostupan veliki Twitter zid - na kojem će biti prenošene dobre želje, čestitke i snovi koje mogu pisati svi korisnici Twittera iz cijelog svijeta - kao i korisnici iz Sarajeva i BiH, ali i korisnici koji budu na trgu u tom trenutku.

"Na sam dan ispraćaja stare i dočeka Nove godine, za korisnike na trgu ispred BBI centra osigurali smo besplatan bežični internet pristup, u saradnji sa firmom Logosft, kojima se ovim putem također zahvaljujemo na podršci i pozivamo sve posjetioce da aktivno učestvuju i šalju svoje želje i snove na veliki Twitter Zid koristeći u svojim porukama (hashtag) #GodinaSnova", kazao je na kraju Grubišić.